به نقل از پایگاه خبری آب وانرژی ، مدیر حوزه مدیریت سازمان صنایع کوچک ایران گفت: در راستای رفع مشکل تامین برق صنایع براساس برنامه ریزی انجام شده تلاش میشود با راه اندازی شهرکهای خورشیدی تا پایان امسال ۱۳۸ مگاوات برق از طریق انرژیهای تجدید پذیر تولید و وارد مدار شود.
علی بلالی دهکردی روز پنجشنبه در حاشیه افتتاح ۲ واحد صنعتی در چهارمحال و بختیاری افزود: از این میزان تولید برق پیشبینی شده تاکنون ۴۰ مگاوات برق از طریق انرژیهای تجدید پذیر در کشور تامین شده است.
وی اظهار داشت: با توجه به پیک مصرف و قطعی برق صنایع در فصل تابستان؛ توافقنامهای بین سازمان صنایع کوچک، شهرکهای صنعتی و ساتپا از وزارت نیرو برای صدور مجوز شهرک خورشیدی منعقد شده است.
مدیر حوزه مدیریت سازمان صنایع کوچک ایران گفت: براساس این توافقنامه وزارت نیرو نسبت به صدور جواز تاسیس نیروگاههای خورشیدی و شرکت شهرکهای صنعتی و سازمان صنایع کوچک در استانها نیز نسبت به تامین زمین اقدام میکنند.
وی یادآور شد: در کنار این توافقنامه و هدفگذاری انجام شده یک سری مولدهای مقیاس کوچک هم برای تامین برق به کمک واحدهای صنعتی میآیند.
بلالی اضافه کرد: انرژی خورشیدی، انرژی پاکی است که با توجه به شدت تابش خورشید، وضعیت دما و میزان رطوبت که پارامترهای مخالفی هستند میطلبد زمینه تولید آن را در کشور فراهم کرد.
وی یادآور شد: امروز ایجاد شهرک انرژی خورشیدی به خصوص در استانهایی که جهت تابش خورشید در آنها مناسب است به عنوان یک مصوبه الزامی است.
بلالی دهکردی در خصوص چهارمحال و بختیاری گفت: این استان با توجه به جهت، شدت و تابش انرژی خورشیدی و دما شرایط مناسبی برای تولید انرژی پاک دارد که باید از این ظرفیت برای تولید انرژی مورد نیاز صنایع استان استفاده کرد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه ممکن است شهرک انرژی خورشیدی در سایتی دور از شهرک باشد براساس هماهنگی انجام شده با وزارت نیرو از خطوط انتقال موجود این وزارتخانه استفاده میشود.
به گفته بلالی دهکردی بر این اساس تولید انرژی در یک سایت و مصرف در جای دیگر و انتقال انرژی نیز به وسیله مدارهایی که از سوی وزارت نیرو تامین شده انجام میشود.
مدیر حوزه مدیریت سازمان صنایع کوچک ایران گفت: تلاش میشود با تامین انرژی از طریق انرژیهای تجدید پذیر تابستان آینده با مشکل قطعی برق صنایع در کشور روبرو نشویم.
در چهارمحال و بختیاری بیش از یک هزار واحد صنعتی در حال فعالیت است که ۳۶ واحد از این مجموعه واحدهای بزرگ و دارای اشتغال بالای ۱۰۰ نفر و ۳۲ واحد متوسط با اشتغال بین ۵۰ تا ۱۰۰ نفر و بقیه واحد های صنعتی کوچک هستند.
تاکنون با صدور بیش از ۲ هزار جواز تاسیس و افزون بر ۴۰۰ طرح با سرمایه گذاری بالای ۶۰ درصد طرحهای صنعتی اجرایی شده که در راستای کمک به تکمیل این طرح گامهای بلندی برداشته شده است.
این استان برخی محصولات صنعتی از جمله لوازم خانگی، تولید چادر مشکی، موکت و برخی از صنایع دیگر رتبههای مطلوبی در کشور دارد.