سورنا ستاری امروز در حاشیه مراسم رونمایی از طرحهای فناورانه حوزه آب در جمع خبرنگاران توسعه شرکتهای دانش بنیان را از برنامههای جدی معاونت علمی دانست و افزود: ما باید شرکتهایی را داشته باشیم که بتوانند در مقیاسهای بین المللی و حوزههای مختلف فعالیت کنند.
وی ادامه داد: در هر حوزهای که تعداد شرکتهای دانش بنیان کم است و یا اثرپذیری آنها محدود است، همان حوزههایی هستند که ما معمولا به دلیل تحریم با مشکلات جدی مواجه هستیم.
ستاری حوزه آب را یکی از بخشهای دارای چالشهای زیادی دانست و یادآور شد: ما مشکلات جدی در حوزه آب داریم و تعداد شرکتهای دانش بنیان این حوزه محدود است و یکی از پیگیری های معاونت علمی این است که بخش خصوصی را در این زمینه فعال کنیم.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با تاکید بر اینکه ایران اکوسیستم خاص دارد ، اظهار کرد: کمتر کشوری در دنیا همانند ایران به دلیل شرایط آب و هوایی و جغرافیایی با چالش در حوزه آب مواجه است، از این رو لازم است فناوریهای بومی خودمان را در این حوزه توسعه دهیم.
وی با اشاره به دستاوردهای محققان کشور در زمینههای شیرین سازی آب، گفت: این روش به نظر من جزو روش های بسیار نوآورانه در سطح دنیا است که در حذف آلایندهها و شیرین سازی تاثیرگذاری بالایی داشته است.
سناری با اشاره به نقشه راه برای توسعه شرکتها در این حوزه یادآور شد: در حوزه آب بیش از ۲۰۰ شرکت فعال شده است و در این مسیر تلفیقی از فناوریهای قدیمی و جدید رخ داده است.
وی نمونه آن را سامانههای RO دانست که در ایران و سایر کشورها کاربردی شده است و ادامه داد: تامین فیلترهای آب یکی از بخشهای این سامانه است که به زودی یکی از شرکتها کارخانه تولید آن را که با فناوری بومی تولید شده است، راه اندازی خواهد کرد؛ ضمن آنکه تکنولوژیهای جدیدی در زمینه حذف آلایندهها در کشور توسعه یافته است که نمونههایی از آن در این مراسم عرضه شد.