نفت برنت در ۱۰۰ دلار متوقف شد
بهای معاملات نفت برنت که روز سه شنبه ۳.۹ درصد صعود کرده بود، در معاملات روز جاری با ۲۱ سنت معادل ۰.۲ درصد کاهش، به ۱۰۰ دلار و یک سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت پس از افزایش ۳.۷ درصدی که روز گذشته داشت، ۱۰ سنت معادل ۰.۱ درصد کاهش یافت و به ۹۳ دلار و۶۴ سنت در هر بشکه رسید.
هر دو شاخص روز سه شنبه پس از اینکه عربستان سعودی که بزرگترین عضو اوپک است، احتمال کاهش تولید نفت اوپک پلاس برای متعادل کردن بازار را مطرح کرد. جهش چشمگیری پیدا کردند. اما ۹ منبع آگاه در اوپک روز سه شنبه به رویترز گفتند: کاهش تولید احتمالی اوپک پلاس ممکن است فوری نباشد و احتمالا با بازگشت ایران به بازارهای جهانی مصادف می شود.
کازوهیکو سایتو، تحلیلگر ارشد شرکت “فوجیتومی سکیوریتیز” در این باره اظهار کرد: افزایش قیمت نفت در معاملات روز سه شنبه بیش از حد بود زیرا بسیاری از سرمایه گذاران میدانستند حتی درصورت دستیابی به توافق برای احیای توافق هستهای سال ۲۰۱۵، چند ماه طول خواهد کشید تا نفت ایران به بازار بینالمللی بازگردد که به معنای آن است که اوپک پلاس تولید خود را سریعا کاهش نخواهد داد. با این حال، به دلیل تقاضای قوی برای سوختگی گرمایشی برای زمستان، فضای چندانی برای افت قیمت در بازار نفت وجود ندارد.
قیمت گاز آمریکا برای نخستین بار در ۱۴ سال گذشته تحت تاثیر افزایش قیمتها در اروپا که با کمبود تامین انرژی رو به روست، به بیش از ۱۰ دلار صعود کرد.
به گفته منابع بازار، اطلاعات موسسه امریکن پترولیوم که روز سه شنبه منتشر شد، نشان داد ذخایر نفت آمریکا در هفته منتهی به ۱۹ اوت، حدود ۵.۶ میلیون بشکه کاهش پیدا کرده که منعکسکننده محدود شدن عرضه است. تحلیلگران در نظرسنجی رویترز کاهش ذخایر نفت آمریکا را ۹۰۰ هزار بشکه پیشبینی کرده بودند. اما ذخایر بنزین حدود ۲۶۸ هزار بشکه افزایش پیدا کرده است.
بر اساس گزارش رویترز، قیمت نفت در سال ۲۰۲۲ روند صعودی را دنبال کرد و در مارس به دنبال حمله نظامی روسیه به اوکراین و اعمال تحریمهای گسترده غرب علیه مسکو، به رکورد ۱۴۷ دلار در هر بشکه صعود کرد. اما در هفتههای اخیر نگرانیها نسبت به رکود اقتصاد جهانی، رشد تورم و تقاضای ضعیفتر برای سوخت، باعث شده قیمتهای نفت عمده رشدی که از مارس پیدا کرده بودند را از دست دهند.