محسن ادیبی اظهار کرد: همزمان با اولین مورد از حادثه مرگ و میر ماهیان دریاچه نمک ماهشهر، نمونهبرداری و اقدامات آزمایشگاهی اداره محیط زیست شهرستان و همچنین بررسیهای کارشناسی سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی با جدیت در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: در برخی اظهارنظرها وجود آمونیوم نیترات در دریاچه نمک ماهشهر دلیل مرگ ناگهانی ماهیان به عنوان نتیجه اولیه این آزمایشها عنوان شده بود اما بررسیهای کارشناسی سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی تولید چنین ترکیب شیمیایی (آمونیوم نیترات) توسط مجتمعهای پتروشیمی مستقر در منطقه ویژه را رد کرده است.
سخنگوی شرایط اضطراری سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ادامه داد: متاسفانه روز گذشته، ۳۱مردادماه مجددا حادثه مرگ و میر ماهیان دریاچه نمک ماهشهر تکرار شده و این بار دایره بررسیها و اقدامات آزمایشگاهی با مشارکت کامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، آزمایشگاههای معتمد و مرجع، شیلات و محیط زیست به شکلی وسیعتر شده است.
ادیبی تصریح کرد: این تلفات ماهیان در حوضچههای مصنوعی استحصال نمک رخ داده است که از خوریات ماهشهر آبگیری میشود. در این زمینه با توجه به اینکه این حوضچهها ارتباطی با منابع آلاینده صنایع پتروشیمی ندارد، این موضوع در حال بررسی است که آیا عامل آلاینده خاصی وارد آب شده و یا کاهش اکسیژن آب عامل مرگ این ماهیها شده است.
وی سلامت محیط زیست و رعایت اصول و الزامات زیست محیطی را بحثی بسیار ضروری و اولویتدار برای سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی عنوان کرد و گفت: در صورت اثبات فرضیه ارتباط پتروشیمیها با مرگ و میر ماهیان دریاچه نمک، این سازمان در جایگاه حاکمیتی خود با عوامل مربوطه و شرکتهای خاطی بدون هیچ مماشاتی برخورد قانونی و اداری خواهد کرد.
ادیبی در پایان گفت: طی روزهای آینده، نتیجه بررسیهای کارشناسی و آزمایشگاهی انجام شده اعلام خواهد شد که جزییات آن در اختیار افکار عمومی قرار خواهد گرفت.