این خبرنگار در توییتی نوشت: ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان سعودی در دیدار ۱۶ ژوئیه به جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، درباره افزایش تولید نفت اطمینان داده است.
کاخ سفید اعلام کرده است انتظار دارد تولیدکنندگان بزرگ نفت اوپک پلاس پس از سفر ماه گذشته رئیس جمهور آمریکا به خاورمیانه، تولید نفت را افزایش دهند.
فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی اعلام کرد در نشست سران کشورهای عرب و آمریکا، درباره نفت بحث نشد و اوپک پلاس همچنان به ارزیابی بازار ادامه داده و آنچه ضروری است، انجام میدهد.
هشت منبع آگاه در اوپک هفته گذشته به رویترز گفتند: احتمال دارد افزایش ملایم تولید نفت در این نشست مورد بررسی قرار گیرد. با این حال منابع آگاه پیشتر خبر داده بودند نرخ پایبندی اوپک پلاس به توافق کاهش تولید از ۲۵۶ درصد در مه و ۲۲۰ درصد در آوریل، به ۳۲۰ درصد در ژوئن افزایش پیدا کرد. این گروه ۲.۸۴ میلیون بشکه در روز کمتر از سطح هدف گذاری شده، نفت تولید کرد.
اکثر اعضای اوپک با کمبود سرمایه گذاری به دلیل افت قیمت نفت در سالهای گذشته و همچنین فشار سرمایه گذاری برای رها کردن سوختهای فسیلی و یافتن منابع انرژی پاک، روبرو شدهاند.
نشست وزیران اوپک پلاس چهارشنبه هفته جاری برگزار میشود.
افزایش ماهانه تولید نفت اوپک
در همین حال، نتایج نظرسنجی ماهانه رویترز نشان داد اوپک در ژوییه ۳۱۰ هزار بشکه در روز نفت بیشتری برای جبران افت عرضه نیجریه و لیبی تولید کرده است و اعضای این گروه حدود ۶۰ درصد از افزایش تولید هدف گذاری شده تحت توافق اوپک پلاس را محقق کردند.
بر اساس نظرسنجی رویترز، اوپک در ژوئیه ۲۸.۹۸ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که ۳۱۰ هزار بشکه در روز در مقایسه با سطح تولید ژوئن، افزایش داشت.
حدود ۲۴۰ هزار بشکه در روز از این افزایش توسط ۱۰ تولیدکننده اوپک انجام گرفت که در توافق محدودیت عرضه اوپک پلاس مشارکت دارند. با این حال این ۱۰ تولیدکننده ۱.۳ میلیون بشکه در روز کمتر از سطح توافق شده، نفت تولید کردند و نرخ پایبندی آنها از ۲۵۳ درصد در ژوئن، به ۴۱۸ درصد در ژوئیه صعود کرد.
بزرگترین افزایش تولید به میزان ۱۵۰ هزار بشکه در روز مربوط به عربستان سعودی بود. تولید نفت لیبی که در ژوئن به دلیل ناآرامی داخلی، کاهش چشمگیری داشت، در ژوئیه بهبود ملایمی پیدا کرد و تا پایان ماه به سطح عادی بازگشت. لیبی یکی از سه عضو اوپک است که از شرکت در توافق محدودیت عرضه اوپک معاف شده است. دو عضو دیگر، ایران و ونزوئلا هستند که تولیدشان ماه گذشته ثابت بود.
تولید امارات متحده عربی و کویت مطابق با سهمیه اختصاص یافته، افزایش یافت در حالی که تولید عراق بالاتر رفت.
بر اساس گزارش رویترز، بزرگترین کاهش تولید مربوط به نیجریه بود که تولیدش به دلیل اختلالات و تعمیرات، به میزان ۷۰ هزار بشکه در روز سقوط کرد.