اخباربین‌المللنفت و گاز

آخرین وضعیت صادرات LPG ایران

صادرات LPG ایران برای بارگیری در ژوئن در مقایسه با میزان صادرات در ماه مه، ۵۵ کاهش پیدا کرد اما منابع بازرگانی می‌گویند جدیدترین تحریمهای وزارت خزانه داری آمریکا علیه شرکتهای چینی، هنگ کنگی و اماراتی مرتبط با صادرات پتروشیمی، تاثیر چندانی روی تجارت میان ایران و چین در ماه‌های آینده نخواهد داشت.

صادرات LPG ایران برای بارگیری در ژوئن به ۳۸۶ هزار تن در مقایسه با ۸۵۹ هزار تن در ماه مه،  کاهش پیدا کرد. صادرات ماه مه بالاترین رکورد ماهانه از زمان اعمال تحریمها در سال ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ بود.

وزارت خزانه داری آمریکا ۱۶ ژوئن شرکتهای چینی، هنگ کنگی و اماراتی مرتبط با صادرات پتروشیمی ایران به آسیا را تحریم کرد. این شرکتها برای تسهیل فروش نفتا، بوتان، پروپان، متانول و سایر محصولات پتروشیمی همزمان با مذاکرات میان ایران و قدرتهای غربی برای احیای برجام، تحریم شدند.

طبق آمار وزارت نفت، فروش پتروشیمی در دو ماه نخست امسال به ۲.۴۵ میلیارد دلار در مقایسه با ۱.۵ میلیارد دلار در مدت مشابه سال گذشته رسیده است.

محموله‌هایی که در ژوئن بارگیری می‌شوند، کمتر از میانگین ماهانه ۴۴۲ هزار و ۵۵۰ تن در چهار ماه نخست سال ۲۰۲۲ هستند. با این حال با در نظر گرفتن افزایش بارگیری در مه، میزان صادرات در پنج ماه نخست سال میلادی جاری، به ۵۲۵ هزار و ۸۴۰ تن می‌رسد.

به گفته منابع کشتیرانی، میانگین ماهانه صادرات LPG ایران در نیمه اول سال میلادی جاری، ۵۲۰ هزار و ۵۳۳ تن است که بالاتر از میانگین ماهانه ۵۰۰ هزار تن است تا صادرات کل سال به شش میلیون تن پیش بینی شده برسد.

بر پایه آمار اداره گمرک چین، واردات LPG چین از تولیدکنندگان خاورمیانه شامل امارات متحده عربی، عمان، قطر و عربستان سعودی در ماه مه بر مبنای ماهانه ۲۰.۴ درصد و بر مبنای سالانه ۱۷.۴ درصد رشد کرد و به ۱.۲۳ میلیون تن رسید.

به گفته منابع آگاه، شرکتهای کشتیرانی چینی از زمان اعمال تحریمها در سال ۲۰۱۴ و سپس در سال ۲۰۱۸، ناوگانی از کشتیهای بزرگ حمل گاز را توسعه داده‌اند یا کشتیهای قدیمی‌تر و ارزان را خریداری کرده و به تسهیل صادرات ایران به چین کمک کرده‌اند. حدود  ۹۹ درصد از صادرات LPG ایران به چین صورت می‌گیرد.

بر اساس گزارش پلاتس، یک منبع چینی با رد نگرانیها نسبت به دور جدید تحریمها علیه یک شرکت چینی، گفت: آمریکا در تحریمهای ایران، مدام رفتارش را تغییر می‌دهد. برای اولین بار نیست که آنها شرکتهای چینی را در ارتباط با ایران هدف تحریم قرار می‌دهند، اقدام اخیر احتمالا برای پرت کردن حواس مردم از تورم داخلی است.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا