بهای معاملات نفت برنت ۸۱ سنت معادل ۰.۸ درصد کاهش یافت و به ۱۰۷ دلار و ۵۲ سنت در هر بشکه رسید، در حالی که روز گذشته با یک دلار و ۵۳ سنت افزایش بسته شده بود. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۷۲ سنت معادل ۰.۷ درصد کاهش، به ۱۰۳ دلار و هفت سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت آمریکا روز پنج شنبه با یک دلار و ۶۰ سنت افزایش بسته شده بود.
هر دو قیمت پایه به سوی حدود ۳.۷ درصد کاهش هفتگی پیش میروند. هفته جاری بازارهای نفت کمترین نوسان قیمتها را از زمان آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین داشتند. کشورهای غربی با اعمال تحریمهای گسترده، به این اقدام مسکو واکنش نشان دادند که باعث کاهش عرضه نفت روسیه شد و کشورهای مصرفکننده را واداشت با آزادسازی حجم بیسابقهای نفت از ذخایر اضطراری خود موافقت کنند.
وزارت صنعت ژاپن اعلام کرد این کشور همسو با برنامه هماهنگ شده از سوی آژانس بینالمللی انرژی، ۱۰ مه مزایده فروش ۷۶۰ هزار کیلولیتر معادل ۴.۸ میلیون بشکه نفت از ذخایر استراتژیک را برگزار خواهد کرد.
نگرانیها نسبت به اثر جنگ در اوکراین بر تورم و رشد اقتصادی، بر معاملات نیمه دوم هفته اثر گذاشت. صندوق بینالمللی پول نرخ رشد اقتصاد جهانی را به میزان حدود یک درصد کاهش داد.
یی گانگ، رئیس بانک مرکزی چین روز جمعه اعلام کرد دومین اقتصاد بزرگ جهان از تاثیر شوکهای خارجی مصون نمانده است و همچنین با مشکلات ناشی از موجهای جدید کووید ۱۹ روبروست.
عامل دیگری که روی کاهش قیمتها تاثیر گذاشت، اظهارات روز پنج شنبه جروم پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا بود که به رشد بیشتر ارزش دلار در نتیجه افزایش سریع نرخهای بهره اشاره داشت. دلار قویتر نفت را برای خریداران غیرآمریکایی گرانتر میکند.
اما با وجود همه عوامل فوق، اگر اتحادیه اروپا تصمیم بگیرد نفت روسیه را تحریم کند، بازار با کمبود شدید عرضه روبرو خواهد شد.
تحلیلگران گروه ANZ در یادداشتی نوشتند: وخامت اوضاع در اوکراین، فشار بر اتحادیه اروپا برای تحریم نفت روسیه را افزایش داده است.
بر اساس گزارش رویترز، صادرات نفت آمریکا هفته گذشته به بیش از چهار میلیون بشکه در روز رسید و تا حدودی افت عرضه روسیه را جبران کرد.