پیشتر و پس از اخذ موافقت اصولی و مجوزهای مربوط به طرح احداث مجتمع پتروشیمی GTPO مپنا از وزارت نفت و شرکت توسعه صنایع انرژی بر پارسیان جنوب، زمین ساختگاه این طرح به مساحت 80 هکتار در منطقه پارسیان توسط گروه مپنا خریداری و در نخستین روز شهریور 1399، شرکت مجتمع پتروشیمی پارسیان مپنا در بخش نفت و گاز گروه مپنا تأسیس شد.
شرکت مجتمع پتروشیمی پارسیان مپنا، مسئولیت کامل احداث واحدهای فرآیندی و یوتیلیتی مجتمع جهت تولید محصول اولیه متانول به ظرفیت یک میلیون و 650 هزار تن در سال از خوراک گاز طبیعی (فاز اول)، محصول میانی اولفین به ظرفیت 645 هزار تن در سال (فاز دوم) و محصولات نهایی پلی اتیلن سنگین و سبک خطی (LL/HDPE) با ظرفیت 240 هزارتن در سال و پلی پروپیلن (PP) با ظرفیت 405 هزارتن در سال را به عهده دارد.
آنچه تاکنون از فرآیندهای عملیاتی اجرای طرح صورت پذیرفته را میتوان در قالب انجام مطالعات نقشهبرداری، مطالعات ژئوتکنیک و مطالعات زیست محیطی طرح و نیز فعالیتهای مقدماتی جهت انتخاب شرکت نیرپارس از مجموع شرکتهای گروه مپنا به عنوان پیمانکار EPC طرح برشمرد. گزارش اولیه حاصل از مطالعات زیست محیطی طرح نیز به سازمان محیط زیست ارسال شده تا در تطابق با الزامات مطرح در این حوزه، فرایندهای لازم طی شود. همچنین فعالیتهای تجهیز کارگاه آغاز شده و کانکسهای استقرار تیم مدیریت پروژه در سایت محل احداث مجتمع استقرار یافتهاند. در حوزه عملیات احداث نیز کار آماده سازی و تسطیح زمین طرح شروع شده و عملیات تسطیح 5000 متر مربع زمین مورد نیاز فاز یک طرح به پایان رسیده است.
این طرح در ادامه پیاده سازی راهبرد تنوع بخشی به کسب و کار و محصولات گروه مپنا انجام میشود و با اجرای آن، علاوه بر حضور گروه مپنا در بخش بالادستی صنعت نفت و گاز، به توسعه حضور این گروه در بخشی از صنعت پایین دستی این عرصه منجر خواهد شد. با توجه به گستردگی صنعت پتروشیمی در ابعاد مالی، فناورانه، تجهیزاتی و پیمانکاری، گروه مپنا با احداث و بهرهبرداری از این واحد علاوه بر ورود به عرصه تولیدکنندگان محصولات پتروشیمی و فروش مستقیم محصول در خارج و داخل کشور، نقش پررنگتری در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی ایفا خواهد نمود.
منطقه صنایع انرژیبر پارسیان در زمینی به وسعت ۹۸۰۰ هکتار در ۲۰ کیلومتری شرق فرودگاه عسلویه قرار دارد و با اختصاص ۲۰ میلیون مترمکعب در روز گاز به عنوان یکی از هابهای پتروشیمی کشور، برای تولید ۱۸ میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی برنامهریزی شده است. علاوه بر محصولات پتروشیمی، سایر محصولات حوزه معدنی مانند فولاد، آلومینا و آلومینیوم نیز در این منطقه تولید خواهد شد.
نظر خود را ارسال کنید