انرژیهای تجدیدپذیر از پاکترین انرژیهایی است که بشر امروزه میتواند از آن برای تولید انرژی الکتریکی استفاده کرده و ضمن حفاظت از محیط زیست زندگی بهتری برای خود رقم بزند.
ایران دارای حدود ۳۰۰ روز آفتابی است و علاوه برآن شدت تابش آفتاب در کشورمان از بسیاری کشورها بیشتر است که همین موضوع استفاده از نیروگاههای خورشیدی برای تولید برق را مقرون به صرفه تر خواهد کرد.
به گفته «محمود کمانی» رییس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری برق ایران (ساتبا)، سهم انرژیهای تجدیدپذیر در تولید برق جهان به ۳۷ درصد افزایش یافته است و تعدادی از کشورهای پیشرفته نیز زمان اتمام استفاده از انرژیهای فسیلی برای تولید برق خود را اعلام کردهاند.
«علی اکبر محرابیان» وزیر نیرو دیروز (یکشنبه، ۱۲ دیماه) در مراسم امضای تفاهمنامه با شرکتهای بخش خصوصی برای احدث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپدیر افزود: توسعه انرژیهای تجدیدپذیر یکی از اولویتهای مهم دولت سیزدهم است.
وی ادامهداد: یکی از اولویتهای مهم دولت سیزدهم که در قانون بودجه ۱۴۰۱ هم برآن تاکید شده، ایجاد رشد اقتصادی و استمرار آن است که بهطور طبیعی در شرایط فعلی کشور جز با توسعه صنعتی امکانپذیر نیست.
محرابیان، استفاده از نیروگاههای تجدیدپذیر را اولویت جهانی برشمرد که برای کشورمان از توجیه پذیری بالاتری نیز برخودار است و این توجیه پذیری را در سه بخش کاهش مصرف سوخت، کاهش مصرف آب با توجه به شرایط کشور و حفظ محیط زیست عنوان کرد.
وزیر نیرو اضافهکرد: امروز سه مساله کمبود سوخت، تامین آب مورد نیاز نیروگاههای حرارتی و مسایل مربوط به آلایندههای زیست محیطی از اهم مسایل در بخش انرژی است که پاسخ درست این مسایل در توجه ویژه به توسعه استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر نهفته است.
محرابیان افزود: توسعه انرژیهای تجدیدپذیر، مصرف سوخت در کشور را کاهش خواهد داد، نیازی به استفاده از آب ندارد و هم دوستدار محیط زیست است که میتواند زیست بهتری را برای مردم کشورمان به همراه داشته باشد.
اکنون تازه ترین گزارش ساتبا نشان میدهد استفاده از این نوع انرژی در آذرماه امسال سبب جلوگیری از انتشار ۶۱ هزار تن گاز گلخانهای شده است.
استفاده از انرژیهای در آذرماه امسال ۲۱ میلیون لیتر صرفهجویی در مصرف آب به همراه داشته است و علاوه برآن ۲۷ میلیون لیتر (معادل میلیون متر مکعب گاز طبیعی) در مصرف سوختهای فسیلی صرفه جویی ایجاد کرده است.
برق تولید شده از نیروگاههای تجدیدپذیر در آذرماه ۹۴ میلیون کیلوات ساعت بوده است.
چندی پیش وزیر نیرو با بیان اینکه دولت کنونی ایران برنامهای چهار ساله برای افزایش ۱۰ هزار مگاواتی انرژیهای تجدیدپذیر دارد، خاطرنشانکرد: بازار توسعه انرژیهای تجدیدپذیر ایران، با اتکا به پتانسیل بالای منابع انرژیهای تجدیدپذیر اعم از خورشیدی، بادی، زیستتوده و زمینگرمایی، از طریق امکان عقد قراردادهای بلندمدت با نرخهای تشویقی، بازار بسیار جذابی برای سرمایهگذاران است.