اخبارنفت و گاز

گازهای مشعل میدان نفتی مارون ۶ با فناوری ایرانی جمع آوری شد

روابط عمومی صندوق نوآوری وشکوفایی، مراسم جمع آوری گازهای مشعل مناطق نفت خیز جنوب امروز با حضور مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب و مقامات استانی و مهندس محمودیان مدیر نظارت صندوق نوآوری و شکوفایی در محل سایت مارون ۶ برگزار شد.

شرکت دانش‌بنیان “ساخت تجهیزات گاز تامکار” با حمایت ۳۵ میلیارد تومانی صندوق نوآوری و شکوفایی موفق شد با اجرای فرآیندهایی بروی گاز همراه نفت مشعل سایت میدان نفتی مارون ۶ به فرآیند استحصال گاز سبک (گاز طبیعی) و میعانات (خروجی برای پتروشیمی) با افزایش فشار گاز فلر کمک کند.

در واقع در این طرح یک فرآیند افزایش فشار رخ می دهد که پس از مراحل جداسازی و رطوبت‌ زدایی گاز همراه نفت، به واحدهای پالایشی ارسال می‌شود. هدف از این طرح جلوگیری از سوزانده شدن گازهای همراه نفت و آلودگی هوا در شهرهای جنوب کشور و استفاده از آن‌ها به عنوان خوراک پتروشیمی و گاز مصرفی شبکه گاز کشور است.

سید عزت‌اله حجازی، مدیرعامل این شرکت در مورد «پروژه جمع‌آوری و افزایش فشار گازهای فلر سایت مارون ۶» گفت: با توجه به اینکه روزانه حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون فوت مکعب گاز در کشور سوخته می‌شود و ایران بعد از ترکیه و عراق، از آلوده کننده‌ترین کشورهای تولیدکننده گازهای فلر است و در کنوانسیون پاریس نیز بر مهار گازهای فلر تاکید شده است، «پروژه جمع‌آوری و افزایش فشار گازهای فلر» را در  سایت میدان نفتی مارون ۶ اجرا کردیم که این مهم از لحاظ اقتصادی و زیست محیطی در ایران از اهمیت بالایی برخوردار است.

وی، حوزه فناوری این طرح را تجهیزات و مواد پیشرفته نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی و محل اجرای آن را شهر اهواز اعلام کرد و گفت: این طرح یک فرایند افزایش فشار است که پس از مراحل جداسازی و رطوبت‌زدایی گاز همراه نفت، به واحدهای پالایشی ارسال می‌شود که در نهایت از سوختن این سرمایه ملی جلوگیری کرده و همچنین منجر به درآمدزایی از محل فروش گاز طبیعی و میعانات خروجی می شود.

حجازی با اشاره به اینکه «پروژه جمع‌آوری و افزایش فشار گازهای فلر سایت مارون ۶» ضمن ایجاد اشتغال به لحاظ زیست محیطی نیز دارای مزیت های فراوانی است، افزود: هدف از طرح حاضر، جلوگیری از سوزانده شدن گازهای همراه نفت و آلودگی هوا در شهرهای جنوب کشور و استفاده از آن‌ها به عنوان خوراک پتروشیمی و گاز مصرفی شبکه گاز کشور است.

وی با اشاره به انعقاد قرارداد صادرات به کشور ارمنستان گفت: این شرکت برای اجرای «پروژه جمع‌آوری و افزایش فشار گازهای فلر سایت مارون ۶» از دریافت تسهیلات ۳۶ میلیارد تومانی صندوق نوآوری و شکوفایی استفاده کرده است.

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا