بهای معاملات نفت برنت با ۳۵ سنت معادل ۰.۵ درصد کاهش، به ۷۵ دلار و ۳۲ سنت در هر بشکه رسید و رشد ۲۱ سنتی روز پنج شنبه را از دست داد.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۴۲ سنت معادل ۰.۶ درصد کاهش، به ۷۲ دلار و ۱۹ سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت آمریکا روز گذشته بدون تغییر بسته شده بود.
ادوارد مویا، تحلیلگر ارشد شرکت OANDA در این باره گفت: قیمت نفت پس از بازگشت تدریجی تولید نفت آمریکا و عادی نشدن مصرف سوخت در آسیا در شرایطی که بعضی از کشورها همچنان با شیوع واریانت دلتا در کشمکش هستند، اندکی ضعیف شده است. اما با وجود ضعفی که در سراسر بازارهای کالا مشاهده می شود و ناشی از قوی شدن ارزش دلار آمریکاست، قیمتهای نفت هفته خوبی دیگری را پشت سر می گذارند.
هر دو شاخص در مسیر ثبت بیش از سه درصد رشد هفتگی قرار دارند. احیای تدریجی تولید خلیج مکزیکو پس از طوفان قدرتمند آیدا که به تاسیسات نفتی منطقه در اوت خسارت زد و پس از عبور طوفان گرمسیری نیکلاس در هفته جاری از قیمتها پشتیبانی کرد.
دلار روز جمعه به بالاترین حد سه هفته اخیر صعود کرد و قیمت نفت را برای واردکنندگان گرانتر کرد.
تا روز پنج شنبه پس از گذشت دو هفته و نیم از وقوع طوفان آیدا، ۲۸ درصد از تولید نفت خلیج مکزیکوی آمریکا همچنان متوقف مانده بود.
آمار مقدمات اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان داد صادرات نفت آمریکا در سپتامبر به ۲.۳۴ تا ۲.۶۲ میلیون بشکه در روز در مقایسه با سه میلیون بشکه در روز در اواخر اوت کاهش پیدا کرده است.
بر اساس گزارش رویترز، آمار سازمان JODI هم نشان داد صادرات نفت عربستان سعودی در ژوییه به بالاترین میزان از ژانویه صعود کرده و این کشور در ژوییه ۶.۳۲۷ میلیون بشکه در روز نفت صادر کرده است. مجموعا صادرات عربستان سعودی شامل فرآورده های نفتی به ۶.۶۵ میلیون بشکه در روز رسید. این افزایش در راستای توافق ژوییه اعضای اوپک پلاس برای تسهیل محدودیت تولید حاصل شده است.