” رضا اردکانیان ” روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران افزود: ۱۶ هزار و ۳۰۰ مگاوات نیروگاه درحال ساخت وجود دارد که به دولت سیزدهم منتقل خواهد شد.
وی ادامه داد: این روند همواره بوده به گونه ای که از دولت دهم کمتر از ۵ هزارمگاوات به دولت یازدهم منتقل شد.
وزیر نیرو گفت: اکنون نیز بیش از هفت هزار مگاوات از دولت دوازدهم به دولت سیزدهم منتقل خواهد شدکه پیسرفت آنها با درصدهای بزرگ و کوچک است و به تناسب وارد مدار خواهند شد.
اردکانیان از صدور موافقت اصولی با احداث نیروگاه توسط بخش صنعت خبر داد و خاطرنشان ساخت: موافقت اصولی برای احداث ۱۰ هزار و ۵۰۰ مگاوات توسط صنایع بزرگ روز گذشته صادر شد.
وزیر نیرو افزود: به این ترتیب فشارسنگینی که بر دوش صنعت برق برای تامین برق بخش خانگی، تجاری و سایر مصارف و صنایع کوچک است برداشته خواهد شد.
اردکانیان از آمادگی وزارت نیرو برای واگذاری تعدادی از سایت های نیروگاهی که اکنون درحال ساخت هستند به بخش صنایع خبر داد و گفت: ۴ هزار مگاوات این سایت ها آمادگی واگذاری به صنایع بزرگ هستند.
وی افزود: این سایت ها را می توانیم در قالب ضوابط قانونی واگذارکنیم تا صنایع در آنها سرمایه گذاری کرده و به ثمر برسانند.
وزیر نیرو گفت: از این ۴ هزار مگاوات حدود ۲ هزار مگاوات واحد بخار است که می توان در مدت کوتاهی تبدیل به سیکل ترکیبی شده و مصارف عمده صنایع را جوابگو باشند.
اردکانیان افزود: تعدادی ساختگاه هم مهیا و آماده سرمایه گذاری است. این ساختگاه ها مجوزهای لازم را دارند و تدارک های آن دیده شده و فقط نیاز به سرمایهگذاری دارند که در صورت تمایل صنایع، آنها را واگذار می کنیم.
وزیر نیرو گفت: این نیروگاهها تا ۳ سال آینده منجر به ایجاد ظرفیت قابل توجهی در بخش برق میشوند.
اردکانیان ادامه داد: در سالهای گذشته که صنایع به دلیل تغییر اقلیم و مصارف شرب، بهداشت و حق آبه محیط زیستی و کشاورزی با مشکل تامین آب مواجه شدند نیز عملیاتی شد به نحوی که برخی صنایع بزرگ اقدام به استفاده از پساب و شیرین سازی آب دریا کردند.
وی افزود: امیدواریم با همکاری مردم و استمرار تلاش رسانهها به ویژه رسانه ملی، مردم از کمکهای کوچک که اثرهای بزرگی به همراه دارد؛ دریغ نکنند.
وزیر نیرو گفت: خاموش کردن یک لامپ در ۳۲ میلیون مشترک خانگی که داریم، بیش از صرفه جویی که ما از صنایع درخواست کردیم کاهش مصرف برق را به همراه خواهد داشت.
اردکانیان با اشاره به اینکه طبق قراردادهای منعقد شده، صنایع باید ۲ هزار و ۸۰۰مگاوات از مصرف برق خود را در این شرایط کاهش میدادند ادامه داد: هم اکنون ۷۰۰ مگاوات از محدودیت اعمال شده در صنایع کاهش یافته و صنایع میتوانند در ساعت های پایان شب، تولید خود را افزایش دهند تا در ۱۰ روز آینده که ما با گرما مواجه هستیم صنایع آسیب نبینند.
اردکانیان با اشاره به اینکه ما در زمستان برای تامین برق از آب در نیروگاههای برقآبی استفاده کردیم گفت: سالهای ۹۶-۹۷ و ۹۹-۱۴۰۰ از خشکترین سالهای کشور و سالهای ۹۷-۹۸ و ۹۸- ۹۹ از ترسالترین سالهای کشور بود که این موضوع تجربه گرانبهایی برای مدیریت در شرایط حدی است.
وی افزود: هم اکنون ما از سه کشور همسایه ۵۰۰ مگاوات برق وارد و کمتر از ۱۰۰ مگاوات نیز صادرات انجام میدهیم که این میزان صادرات برای تامین بخشی از منابع مالی مورد نیاز برای صادرات است.