تولید ۲ هزار مگاوات پنل خورشیدی در داخل کشور
به نقل از پایگاه خبری آب و انرژی ، یک تولیدکننده پنلهای خورشیدی از سرمایهگذاری گسترده برای تکمیل زنجیره ارزش ساخت پنل خورشیدی در داخل کشور خبر داد و گفت: واحدهای تولید ۲۳۰۰ مگاوات پنل خورشیدی در سال در حال بهرهبرداری هستند.
«علی پژوهان» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی با اشاره به توسعه خطهای تولید پنلهای خورشیدی در کارخانه با تکنولوژی روز دنیا، خاطرنشان کرد: ساخت پنل خورشیدی بهعنوان بخشی از خط تولید سلول خورشیدی ۳۵۰ مگاواتی و واحد تولید اکسیژن و نیتروژن فعال است.
وی ادامه داد: در خطوط تولید پنل ۷۰۰ واتی بین ۲۰ تا ۲۲ ثانیه، یک پنل توسط یک سیستم کاملاً روباتیک تولید میشود در حالی که در خط پیشین برای تولید هر ۱۲۵ مگاوات حدود ۵۶ نفر نیروی انسانی نیاز داشت؛ درحالیکه در خط تولید جدید ۹۰۰ مگاواتی ۳۶ نفر بهرهبردار نیاز است، چرا که دست انسان در آن کمترین دخالت را دارد.
این فعال صنعت تجدیدپذیر در باره روند اجرای پروژه ساخت ۲۳۰۰ مگاواتی تولید پنل در کارخانه، ادامه داد: خط تولید پنل ۴۰۰ واتی فعال است و خط تولید جدید با ظرفیت ۱۸۰۰ مگاوات راهاندازی شده است که پنلهای ۵۵۰ وات و ۷۰۰ وات تولید میکند که پیشتر وارداتی بوده است.
پژوهان گفت: خط تولید تا رسیدن به حدود ۱۶۰۰ مگاوات سلول خورشیدی با بهروزترین تکنولوژی جهان خریداری شده و در ماههای آتی وارد کشور میشود.
وی خاطرنشان کرد: برای راهاندازی این خط تولیدی منتظر تحویل زمین ۱۰۰ هکتاری هستیم و مهندسی و ساخت تجهیزات آن پیشتر آغاز شده است.
این تولیدکننده پنلهای خورشیدی در باره سرمایهگذاری گسترده برای تکمیل زنجیره ارزش ساخت پنل خورشیدی در کارخانه واقع در شهرستان خمین استان مرکزی افزود: ساخت واحدهای آرگون ریکاوری در جنوب ایران، خط تولید آلومینیوم با تمام تجهیزات جانبی، خط تولید “ریبون” و همچنین خط تولید شیشه مصرفی در تولید پنلهای خورشیدی در حال اجرا هستند.
پژوهان ادامه داد: خط تولید پروفیل آلومینیوم با تمام تجهیزات جانبی بهصورت کامل خریداری شده که تا پایان و یا اوایل سال آینده وارد کشور میشود.
ی گفت: (EVA) بهعنوان یکی از قطعات تولیدی در ساخت پنلهای خورشیدی کاربرد دارد و سلولهای خورشیدی بین دو صفحه اتیلن و نیل استات در پنلهای خورشیدی در یک فضای خلأ تحتفشار قرار میگیرد و بهعنوان عایق و جلوگیری از نفوذ رطوبت و گردوغبار و محافظت از سلول خورشیدی در برابر عوامل محیطی مورداستفاده قرار میگیرد.
این فعال صنعت تجدیدپذیر افزود: این ماده بسیار بادوام و مقاوم در برابر دما، رطوبت و نیز نور خورشید است و با جلوگیری از نفوذ رطوبت و آلودگی، نقش مهمی در عملکرد طولانیمدت پنل دارد.
پژوهان خاطرنشان کرد: خط تولید EVA قرار است امسال و یا در ماههای ابتدایی سال آینده وارد مدار تولید شود.
وی ادامه داد: پروژه خمیر فلزات بهعنوان یکی از قطعات مورداستفاده در ساخت پنلهای خورشیدی نیز سال آینده به مدار تولید وارد میشود.
این تولیدکننده پنلهای خورشیدی درباره برنامه کارخانه برای تولید ویفرها بهعنوان یکی از محصولات مورداستفاده در ساخت پنلهای خورشیدی گفت: ویفرها در فرایند تولید پنلهای خورشیدی نقش دارند؛ در این مرحله، شمش سیلیکون به دیسکهای نازک برش داده میشود که ویفر نامیده میشود. خط تولید این قطعه حساس سال آینده به مدار تولید وارد میشود.
پژوهان با بیان اینکه شرکت به دنبال تکمیل زنجیره ارزش تولید نیروگاههای خورشیدی است، خاطرنشان کرد: در تلاشیم خط تولید پلی سیلیکون را احداث کنیم و زنجیره تولید پنل را در کشور بهصورت کامل بسازیم. اجرای پروژه پلی سیلیکون بهعنوان یک ابرپروژه در زنجیره ساخت پنلهای خورشیدی در منطقه مکران در جنوب ایران در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: ساخت این کارخانه ۵ تا ۶ سال زمان میبرد سیلیکون با درصد خلوص بسیار بالا پلی سیلیکون نامیده میشود که دارای محدوده کاربردی بسیار وسیعی در تولید سلولهای خورشیدی هستند.