آب و برقاخبارپتروشیمی

پتروشیمی‌های کشور تا پایان امسال به ۸۰ مجتمع افزایش می‌یابند

به نقل از پایگاه خبری آب و انرژی ،  معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به رشد صنعت پتروشیمی کشور پس از انقلاب اسلامی با تکیه بر خودباوری و جوانان متخصص گفت: ۶ مجتمع پتروشیمی پیش از انقلاب اسلامی به ۷۵ مجتمع پتروشیمی رسیده است و این میزان تا پایان امسال به ۸۰  مجتمع در چرخه صنعت پتروشیمی کشور افزایش می‌یابد.

مرتضی شاه‌میرزایی روز سه‌شنبه در آیین سالگرد پنجاه سالگی پتروشیمی بندر امام خمینی (ره) در محل این پتروشیمی اظهارکرد: صنعت پتروشیمی از صنایع تعیین کننده و راهبردی کشور است.

وی افزود: شرکت ملی صنایع پتروشیمی، زنجیره‌ها را در همه حوزه‌ها تعریف و از سال گذشته سند جامع تکمیل زنجیره را آماده‌سازی کرده است تا هلدینگ‌ها و سرمایه‌گذاران تکلیف خود را برای آینده بدانند.

معاون وزیر نفت با اشاره به خودکفایی در حوزه توربین، ولو، کمپرسور، پکیج بسته‌بندی و دیگر قطعات مهم صنعت پتروشیمی بیان کرد: هفته گذشته سه محصول همیشه وابسته را توانستیم نصب کنیم.

وی نسبت به اهمیت تکیمل زنجیره و حوزه دانش فنی تاکید کرد و افزود: تکمیل زنجیره موضوعی است که هرگز نباید از آن غافل شد؛ این مساله همیشه جزو اولویت‌های ما قرار دارد و سال گذشته تولید ۲۱ محصول راهبردی که تکمیل کننده زنجیره صنعت پتروشیمی محسوب می‌شود را ابلاغ کردیم که از مدیران پتروشیمی انتظار می‌رود برنامه‌های خود را در این زمینه اعلام کنند.

شاه‌میرزایی با بیان اینکه شرکت ملی صنایع پتروشیمی مدل و شیوه بهینه از مدیریت این صنعت را اداره می‌کند بیان کرد: امروز در حال تدوین مدلی برای حکمران در این صنعت هستیم که سایر مولفه‌های تاثیرگذار صنعت پتروشیمی را در کنار هم‌ بچینیم.

وی به نشست خود و برخی هلدینگ‌ها با وزیر نفت اشاره کرد و گفت: مقرر شد برنامه خودمان را برای تکمیل زنجیره همه مجتمع‌ها و هلدینگ‌ها با توجه به خوراک‌های بالادستی ظرف یک ماه آینده آماده‌سازی کنیم تا سریع‌تر خود را به صف اول صنعت پتروشیمی جهان برسانیم.

معاون وزیر نفت آمادگی خود را برای سرمایه‌گذاری در مخازن مناطق نفت خیز جنوب برای تولید خوراک پتروشیمی‌ها اعلام کرد و گفت: صنعت پتروشیمی یکی از مشکلات صنعت نفت یعنی فلر سوزی را به دوش کشیده است تا از سوختن گاز فلری در میادین نفتی جلوگیری شود.

وی افزود: با تکمیل پروژه ان جی ال ۳۲۰۰ و ۳۱۰۰ تقریبا تمامی گازهای فلر غرب کارون جمع‌آوری می‌شود همچنین با توجه به وجود ظرفیت مازاد با کشور عراق هم صحبت شده تا در صورت تمایل بخشی از فلرهای میدان نفتی مجاور میادین بیات و چشمه خشک را به ان جی ال ۳۱۰۰ هدایت کنیم که این موضوع کمکی به محیط زیست نیز محسوب می‌شود.

شاه‌میرزایی تأکید کرد: در آینده صنعت پتروشیمی ایران از شکوفاترین صنایع دنیاست، زیرا کشور دارای اصلی‌ترین مؤلفه‌های توسعه این صنعت یعنی خوراک فراوان، نیروی انسانی متخصص و دسترسی به منابع آبی و سواحل است.

وی با بیان اینکه تا سال ۲۰۵۰ مصرف حامل‌های فسیلی در حوزه سوخت در جهان محدود می‌شود گفت: با وجود ذخایر نفتی و گازی باید این منابع به‌عنوان خوراک برای توسعه صنعت پتروشیمی مدیریت شود.

شاه‌میرزایی با بیان اینکه هم‌اکنون بالغ بر ۵۵۰ گرید محصول پتروشیمی در کشور تولید می‌شود افزود: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده باید تا پایان برنامه هشتم توسعه از مرز ظرفیت تولید سالانه ۱۸۰ میلیون تن عبور کنیم.

معاون وزیر نفت با تأکید بر اینکه ما از سرمایه‌گذاری خارجی استقبال می‌کنیم تصریح کرد: منتظر شرکت‌های خارجی برای توسعه این صنعت نمی‌مانیم و این صنعت را با توان داخلی توسعه می‌دهیم.

وی با اشاره به اینکه در این صنعت با وجود تحریم‌ها سربلندیم، اظهار کرد: ۹۵ درصد صنایع آینده وابسته به تولیدات صنعت پتروشیمی خواهد بود، بنابراین توسعه این صنعت بسیار بااهمیت است.

شاه‌میرزایی به آمادگی صنایع پتروشیمی برای سرمایه‌گذاری در توسعه میدان‌های نفتی به‌منظور تأمین خوراک پایدار اشاره کرد گفت: انتظار می‌رود اهتمام اول شرکت ‌ملی نفت ایران، تأمین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی باشد و مازاد آن صادر شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی طی ۹ ماه امسال در بورس را بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: عرضه اعتباری پتروشیمی‌ها به واحدهای پایین‌دستی به یک انقلاب صنعتی با تصمیم شرکت ملی صنایع پتروشیمی منجر و سبب حل مشکل تامین نقدینگی واحدهای پایین‌دستی در وزارت صنعت شده است.

دکمه بازگشت به بالا