شرکت آرامکو در واکنش به تقاضای جهانی پس از جنگ اوکراین، سرگرم بررسی سرمایهگذاری در یک تاسیسات گاز طبیعی مایع (الانجی) خارج از عربستان سعودی است.
به گزارش ایسنا، بلومبرگ به نقل از منابع آگاه نوشت: این شرکت انرژی دولتی در مرحله اولیه مذاکرات با سازندگان کارخانه الانجی برای خرید سهم و تامین عرضه از طریق یک توافق خرید است.
مصرف الانجی در سالهای آینده با تلاش اروپا برای جایگزین کردن منابع دیگر به جای واردات گاز روسیه از طریق خط لوله و افزایش سریع واردات کشورهایی مانند چین و هند، افزایش پیدا خواهد کرد. طبق گزارش آژانس بینالمللی انرژی، ارزش تجارت جهانی الانجی در سال میلادی گذشته، دو برابر شد و به بیش از ۴۵۰ میلیارد دلار رسید.
به گفته منابع آگاه، آرامکو سرگرم بررسی پروژههایی در آمریکا و آسیا بوده و تاسیساتی را ترجیح می دهد که بتواند به راحتی گاز طبیعی مایع را به آسیا که بزرگترین بازار جهان است، ارسال کند.
خرید سهم در یک تاسیسات الانجی و قرارداد خرید، به آرامکو در رسیدن به هدفش برای متنوع کردن فعالیت فراتر از تولید و تجارت جهانی انرژی، کمک خواهد کرد.
شرکت شل ماه گذشته در گزارشی هشدار داد سرمایهگذاری بیشتر در پروژههای مایع سازی گاز طبیعی، برای اجتناب از گسترش شکاف عرضه در اواخر دهه جاری ضروری است.
آرامکو پیش از این سرمایه گذاری مشترک در الانجی در سال ۲۰۱۹ را بررسی کرده و به دنبال خرید ۲۵ درصد سهم در تاسیسات پورت آرتور شرکت “سمپرا انرژی” در تگزاس بود. اما با شیوع پاندمی کووید ۱۹ و سقوط تقاضای جهانی برای انرژی که به توان مالی آرامکو ضربه زد، این شرکت از پروژه مذکور عقب نشینی کرد. یک توافق ۲۰ ساله غیرالزام آور برای آرامکو برای فروش الانجی از پورت آرتور، در سال ۲۰۲۱ به پایان رسید.
سمپرا هفته گذشته اعلام کرد تامین مالی برای بخشی از این پروژه را نهایی کرده و امیدوار است تصمیم سرمایهگذاری نهایی را تا پایان مارس بگیرد.
عربستان سعودی یکی از بزرگترین ذخایر گاز جهان را دارد با این حال در گذشته، این ذخایر عمدتا برای مصرف داخلی استفاده شدند.
بر اساس گزارش بلومبرگ، آرامکو اکنون در گاز، سرمایهگذاری بیشتری انجام می دهد و قصد دارد در یک دهه آینده، حدود ۱۰۰ میلیارد دلار هزینه کرده و تولید در عربستان را افزایش دهد. اما قصد ندارد الانجی را به صورت داخلی تولید کند. در واقع، این شرکت سعودی از عرضه خارجی، برای تامین تقاضای داخلی رو به رشد و صادرات هیدروژن آبی استفاده خواهد کرد.