حسین پور اظهار کرد: زیرساخت های شبکه توزیع در این استان مناسب بوده و این استان دارای خطوط انتقال تازه ای است.
وی افزود: خراسان شمالی دارای تابش نور خورشید مناسب است و به طور میانگین ۸ ساعت تابش نور خورشید به صورت مناسب وجود دارد.
حسین پور با اشاره به اینکه در این استان گرد و خاک چندانی وجود ندارد، ادامه داد: در واقع گرد و خاک زیاد باعث می شود ۲۵ تا ۳۰ درصد، کاهش راندمان در تولید انرژی خورشیدی وجود داشته باشد.
وی وجود هوای متعادل را یکی دیگر از مزیت های انرژی خورشیدی استان بیان کرد و گفت: هوای داغ و بالای ۳۰ درجه سانتی گراد باعث کاهش تولید برق و مستهلک شدن قطعات می شود.
این مقام مسئول افزود: در این استان بارش مناسبی وجود دارد که این بارش، پنل ها را شست و شو می دهد.
به گفته وی، وجود زمین های مناسب برای ایجاد نیروگاه های خورشیدی کوچک و یا بزرگ مقیاس از دیگر مزیت های این استان در این زمینه محسوب می شود.
رئیس بخش تحقیقات و انرژی های تجدیدپذیر شرکت برق خراسان شمالی از ساخت ۱۰۰ نیروگاه کوچک مقیاس در این استان خبر داد.
وی با اشاره به اینکه قرار بر این است تا طی ۴ سال آینده در کشور ۵۵۰ هزار نیروگاه کوچک خورشیدی کوچک مقیاس (۵ کیلو واتی) ایجاد شود، اظهار کرد: مقرر شده طی مدت زمان مذکور سالانه ۱۱۰ هزار نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس ساخته شود.
حسین پور افزود: سهم خراسان شمالی از تعداد نیروگاه های مذکور در سال جاری ۲ هزار نیروگاه خورشیدی ۵ کیلوواتی است.
وی با اشاره به اینکه این نیروگاه ها توسط مددجویان کمیته امداد و بهزیستی در حال ساخت هستند، ادامه داد: این نیروگاه های ۵ کیلوواتی در دهه فجر امسال افتتاح خواهند شد.
این مقام مسئول با بیان اینکه در حال حاضر ۱۷۵ نیروگاه کوچک مقیاس در خراسان شمالی راه اندازی شده است، اظهار کرد: میزان تولید برق این نیروگاه ها در سال، ۴ میلیون و ۱۵۶ هزار کیلووات است.
به گفته وی، این نیروگاه ها برق مصرفی یک هزار و ۱۰۰ خانوار را در استان تامین خواهند کرد.