مصطفی رجبی مشهدی در حاشیه بیست و دومین نمایشگاه بین المللی در نشستی خبری، درخصوص اخرین وضعیت صادرات برق به ترکیه، اظهار کرد: اکنون سنکرون انجام شده، ۶۰۰ مگاوات را به طور ازمایشی وارد تبادل کردیم و با اخرین فناوری روز دنیا به صورت یک پست بک تو بک کار را پیش می بریم.
وی با بیان اینکه با این تکنولوژی از اختلالات فرکانسی جلوکیری می شود، گفت: ۶۰۰ مگاوات در این مرحله اقدام شده و امیدواریم بتوانیم تبادلات را گستردهتر کنیم.
سخنگوی صنعت برق درخصوص هدفگذاری صنعت برق برای صادرات برق به اروپا گفت: یکی ازمسیرها اروپاست و از طریق ترکیه میتوانیم به آن راه پیدا کنیم.
رجبی مشهدی در خصوص تامین سوخت زمستان نیروگاهها، با تاکید بر اینکه اکنون تامین گاز نیروگاهها در الویت وزارت نفت است، گفت: برنامهریزی این است که هیچگونه خاموشی به نیروگاه ها از بابت عدم سوخت تحمیل نشود.
وی با بیان اینکه در روز های سرد سال ممکن است درصد گاز به سوخت مایع به ۵۰ درصد برسد، گفت: اکنون بیش از ۷۰ درصد سوخت نیروگاهها از طریق گاز تامین میشود.
سخنگوی صنعت برق اظهار کرد: اگر یک مقایسه در طول چند روز گذشته نسبت به سال قبل داشته باشیم، گاز تحویلی به نیروگاه ها دوبرابر افزایش یافته و اکنون از سوخت جایگزین کمتری استفاده میکنیم و با تلاش هایی که در وزارت نفت میشود، مشکلی برای تامین برق نخواهیم داشت.
به گفته رجبی مشهدی، خواسته وزارت نفت و وزارت نیرو از مشترکان کاهش ۱۰ درصدی مصرف است و اگر این اتفاق بیافتد با مشکل کمتری مواجه می شویم. وی با بیان اینکه برای گاز تحویلی به نیروگاه یک برنامه مشخص میشود، افزود: تاکنون از آنچه مشخص شده گاز بیشتری به نیروگاه هاتحویل داده شده است.
سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه امسال کاهش قابل ملاحظه ای در مصارف برق بخش خانگی با وجود اضافه شدن سالانه یک میلیون مشترک اتفاق افتاد و این کاهش سبب شد برق اضافه به بخش صنایع اختصاص یابد، اظهار کرد: امسال هیچ گونه افزایش تعرفه ای در بخش خانگی نداشته ایم، افزایش تعرفه بهمنماه پارسال بر اساس مصوبه دولت اتفاق افتاد. براین اساس برای مسترکان بخش خانگی که مصرفشان پایینتر از الگو است هیچگونه افزایش تعرفهای اعمال نشد.
رجبی مشهدی با تاکید بر اینکه افزایش تعرفه فقط شامل مشترکانی بود که مصرف بالای الگو داشتند و تعرفه آنان پلکانی افزایش یافت، گفت: امسال برای مشترکان صنعت برق مشوق هایی در نظر گرفته شد و بر این اساس از ۵۶ میلیون قبض ۲۲ میلیون قبض مشمول دریافت پاداش شدند و هشت میلیون قبض رایگان نیز صادر شد.
وی با بیان اینکه یک میلیون و ۱۰۰ هزار مشترک با کاهش مصرف خود را به زیر الگو رساندند و امسال ۱۵۰۰ مگاوات صرفه جویی را در صنعت برق شاهد بودیم، اظهار کرد: این در حالی است که هر سال ۱۰۰۰ مگاوات افزایش مصرف اتفاق میافتد اما با صرفه جویی که انجام شد، امسال شاهد کاهش مصرف بودیم.
سخنگوی صنعت برق در خصوص ارزآور بودن صادرات صنعت برق گفت: شرایط جغرافیایی ایران بهگونهای است که با کشورهای زیادی مرز خاکی دارد از برخی از این کشورها برق را وارد و به برخی صادر می کنیم. در شمال کشور با ترکمنستان و ارمنستان مبادله برقی داریم، با اولویت تامین داخل به عراق و افغانستان و پاکستان نیز صادرات برق انجام می شود.
رجبی مشهدی با بیان اینکه همچنین بدنبال این هستیم که با کشورهایی که مرز دریایی داریم از طریق کابل زیردریایی ارتباط الکتریکی داشته باشیم، گفت: همچنین با احداث خط جدید با کشور روسیه، آذربایجان و ارمنستان متصل شویم و مراودات افزایش یابد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۸۵ هزار میلیارد تومان از دولت مطالبه داریم و به همین میزان نیز پیمانکاران از ما طلب دارند که طبق قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق پیش بینی شده ظرف ۳ سال تسویه شود، گفت: وزارت نیرو به دنبال این است که نقش خود را به عنوان فروشنده و خریدار کاهش دهد و تصدیگری را کم و به بخش خصوصی واگذار کند.