وزارت نفت، حسین آبنیکی در نشست تخصصی بهینهسازی توان توربینهای گازی که بعدازظهر امروز (چهارشنبه، ۱۹ اردیبهشت) در حاشیه بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برگزار شد، با بیان اینکه این شرکت همه توان خود را برای حل مشکل ناترازی کشور به کار میگیرد، بیان کرد: در بخش صنعت ناترازی زیاد است و استفاده گسترده از توربینهای گازی در صنایع مختلف فناوری این توربینها میتواند در رفع بهینهسازی مصرف سوخت کمک کند.
وی با بیان اینکه چالشهای بخش ناترازی در آینده بیشتر و عمیقتر میشود، افزود: ناترازی در همه حوزههای انرژی وجود دارد و دلیل آن شدت مصرف انرژی است.
مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت با بیان اینکه حوزههای انرژی کشور دو برابر استاندارد جهانی مصرف میکنند، گفت: صنعت نیز با چاشهای مصرف انرژی روبهروست.
آبنیکی تصریح کرد: مجموع مصرف انرژی کشور بیش از ۷ میلیون بشکه نفت خام در روز است اما اگر طبق استانداردهای انرژی مصرف کنیم، نصف حجم انرژی که هماکنون در کشور مصرف میشود، باید صرفهجویی شود که معادل ۳.۵ میلیون بشکه نفت در روز است.
وی با بیان اینکه اولویت کشور باید مصرف بهینه سوخت باشد، تأکید کرد: طبق برنامه هفتم توسعه اتفاقهای مطلوبی در این بخش افتاده است که امیدواریم در سالهای آینده عملیاتی شوند.
مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت ادامه داد: روزانه ۳.۵ میلیون بشکه نفت خام تنها زمانی به ثروت کشور افزوده میشود که راهها و روشهای کاهش مصرف انرژی را شناسایی و بهطور جدی پیگیری کنیم.
آبنیکی با بیان اینکه در سطح کلان و ملی اولویت، بهینهسازی مصرف در بخش حمل و نقل است، گفت: ابزارهای مختلفی برای مدیریت مصرف انرژی تدوین کردهایم که شامل حساب و صندوق بهینهسازی میشود.
۲۹ میلیارد مترمکعب صرفهجویی در مصرف گاز با تدوین استانداردها
مرتضی گلزاده، مدیر بهینهسازی انرژی در بخش صنعت شرکت بهینهسازی مصرف سوخت در ادامه این نشست با اشاره به فعالیتهای این شرکت در بحث بهینهسازی مصرف سوخت، توضیح: در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۵۰ میلیارد مترمکعب گاز در بخش نیروگاهی و صنعت مصرف شد، صنعت سیمان حدود ۴ درصد مصرف گاز، صنایع فلزی ۹ درصد و بخش نفت و گاز حدود ۲۰ درصد و دیگر صنایع ۱۷ درصد نفت و گاز کشور را به خود اختصاص دادهاند.
وی افزود: باید دانست که به ازای هر یک درصد بازده در حوزه نیروگاهی حدود ۲ میلیارد مترمکعب گاز صرفهجویی میشود،
مدیر بهینهسازی انرژی در بخش صنعت شرکت بهینهسازی مصرف سوخت با اشاره به اینکه در این شرکت، معیار و استاندارد مصرف انرژی از سوی کارگروهی در حال تدوین است، تصریح کرد: هماکنون ۳۰ پروژه در صنایع مختلف از جمله صنعت نفت و گاز در حال تدوین و بازنگری است که حاصل این استانداردها در کمیته سوخت و خوارک معاونت برنامهریزی وزارت نفت استفاده میشود، تا پایان پارسال هم حدود ۳۶۱ درخواست در این کمیته بررسی شده است که توانستیم ۲۹ میلیارد مترمکعب گاز کمتر به صنایع تخصیص دهیم.