افزایش جذابیت هیدروژن و آمونیاک در جنوب شرقی آسیا
به گزارش پایگاه خبری آب و انرژی؛ ژاپن و کره جنوبی به دنبال نسل بعدی سوخت هستند و در تلاشند تا با تنوع بخشی به سوخت های خودرو، شرایط گذر به منابع انرژی پاک را مطمئن تر کنند.
گزارش نیکی نشان داد که موسسات مالی تحت حمایت دولت به شرکتهای هر دو کشور کمک میکنند تا بودجه لازم را برای حمایت از پروژههای خارجی در مناطقی از جمله خاورمیانه، بدون اشاره به منبع اطلاعات، جمعآوری کنند.
همچنین در این گزارش آمده است که دو کشور برای بهره مندی از توانایی خود در مذاکره بر سر قیمت سوخت همکاری خواهند کرد.
احتمالا این همکاری با کشور امارات خواهد بود زیرا پیشتر نیز همکاری ژاپن با این کشور در حوزه آمونیاک و هیدروزن وجود داشته اما ظاهرا قرار است این همکاری ها با سرمایه گذاری گسترش یابد.
احتمالاً شرکتهای بزرگ این دو کشور نیز در این زمینه نقش داشته باشند و به عنوان پیمانکاران یا سرمایه گذاران در پروژههای تولید هیدروژن و آمونیاک در مناطق مختلف جهان عمل کنند. این سرمایه گذاریها ممکن است به صورت مستقیم یا از طریق تسهیلات مالی و تسهیلات اعتباری انجام شود.
به طور کلی، هدف این سرمایه گذاریها ایجاد تسهیلات تولید هیدروژن و آمونیاک پاک و پایدار است که بتواند به کاهش انتشار گازهای گلخانهای و ارتقای انرژی پاک در مناطق مختلف جهان کمک کند.
ژاپن یکی از کشورهای پیشرو در استفاده از سوخت هیدروژن به عنوان یک منبع انرژی پاک و پایدار است. این کشور به دنبال توسعه و استفاده از تکنولوژیهای سوخت هیدروژن برای کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی و کاهش انتشار گازهای گلخانهای است.
ژاپن در حال حاضر از هیدروژن به عنوان یک منبع انرژی برای انواع مصارف استفاده میکند، از جمله:
۱. حمل و نقل: ژاپن به دنبال استفاده از خودروهای سوخت سلولی هیدروژنی است که از هیدروژن به عنوان سوخت استفاده میکنند. همچنین، ژاپن در حال توسعه زیرساختهای لازم برای پشتیبانی از این نوع خودروها و ایجاد شبکههای پراکنده تأمین هیدروژن برای خودروهای سوخت سلولی است.
۲. تولید برق: ژاپن از سوخت سلولی هیدروژنی به عنوان یک راهکار برای تولید برق استفاده میکند. این فناوری به ژاپن کمک میکند تا از سوختهای فسیلی کمتری برای تولید برق استفاده کند و انتشار گازهای گلخانهای را کاهش دهد. به عبارت بهتر شرکتهای برق ژاپنی قصد دارند آمونیاک و هیدروژن را با زغالسنگ و گاز طبیعی در نیروگاههای برق بسوزانند تا تامین برق را به دست آورند، اگرچه منتقدان ادعا میکنند که این فناوری همچنان گران خواهد بود و انتشار گازهای گلخانهای را به اندازه کافی کاهش نخواهد داد.
۳. ذخیرهسازی انرژی: هیدروژن به عنوان یک منبع انرژی ذخیرهسازی شده نیز در ژاپن مورد استفاده قرار میگیرد. این کشور به دنبال توسعه زیرساختهای لازم برای ذخیرهسازی هیدروژن به منظور استفاده در زمانهایی که نیاز به انرژی بیشتری دارد، میباشد.